Dela och gilla oss på Facebook:
Dela på Facebook

Så fungerar Draghajen

Jag ska strax berätta, men först en liten tillbakablick.

När jag irriterat mig tillräckligt länge på att antingen förlora dyra drag eller att jag ibland blev feg och inte kastade där jag ville av oro över att kanske fastna så började jag leta efter lösningar.

Det första jag gjorde var att köpa alla fiskedragsbärgare (kul ord) som fanns i hela världen. Jag blev lite förvånad över att folk verkligen hade ansträngt sig för att tillverka riktiga produkter (det är dyrt att ta fram produkter) som inte ens fungerade.

De flesta fiskedragsbärgare som finns har som idé att stöta bort draget med våld. Därför är de tunga. En del av dem är verkligen tunga. Jag har en modell som väger nästan 500 gram (hur kul är det att ha en sån i fickan?). Och tung ovanför ytan är en helt annan sak under ytan. Andra tillverkare förlitade sig på att olika kedjor skulle fastna i draget och på så sätt skapa en fästpunkt att dra i. Det är också krångligt och osäkert.

Här är en bild av mitt inköpta och testade sortiment av fiskedragsbärgare från när och fjärran:
Draghajen kan göra två saker:

1. Inne i hajen finns ett rör som linan läggs i så att hajen kommer fram till draget. Är det ett litet drag äts det upp av hajen och fastnar inuti. Är det större fastnar oftast någon del av draget inne i hajen

Men... det fina är att du får två chanser:

2. Du behöver inte nå hela vägen fram till draget. Det räcker med att du når fram till tafsen. Ovanpå hajen går nämligen en slits som tafsen går in i när du drar i återhämtningslinan och hajens bakkropp lyfter sig och låser fast draget eller tafsen.

Ett annat plus är att den är lätt att ha med sig, ja du kommer att märka det själv.

Beställ här
Beställ ditt exemplar av Draghajen på https://veckans-bok.se/product/draghajen/Beställ här
Beställ ditt exemplar av Draghajen på https://veckans-bok.se/product/draghajen/