Dela och gilla oss på Facebook:
Dela på Facebook

Det är väl lika bra att lägga korten på bordet direkt


Stefan Ekberg
Hängiven fritidsfiskare och företagare med passion för nya idéer. Mig hittar du annars på Bokförlaget Redaktionen, Ego förlag och på sajten Smartare Liv
Jag har INTE fått någon gädda på över tio kilo! Än...

Men ... jag har fått en på 9,3 kilo.

Det var tidig vår 1997 och ungefär lika spännande som att dra in en väldigt stor trädgren.
De enda enda som var mer chockade än monstret var jag och min svåger. Jag tog den nämligen från land på ett så osannolikt ställe som Norra djurgården i Stockholm, på en plats som heter Stora skuggan.

Vi skulle liksom bara vattna dragen strax efter att isen gått medan barnen lekte i skogen ovanför. Och så fastnade jag i något på botten (som vanligt). Men den här gången gav det där jag fastnat i med sig så jag vevade sakta in "trädgrenen."

- Men va fan! ropade min svåger - det är ju...
Vi bara gapade. Den var verkligen enorm. Mycket större än något jag ens varit i närheten av. Nästan lite läskig att hantera. Men svågern hade sina grejor med sig - bland annat en tång så jag kunde få ut draget från krokodilmunnen.

Och så släppte vi i den kalla, loja jätten igen och på den tiden var det inga selfies som gällde. Men min prylgalne svåger hade som tur var en digital fiskevåg med sig.

Mina normala gäddor ligger på mellan 1,5- 3 kilo. För mig räcker det bra. Det är mer spänningen och känslan av ett hugg som lockar mig.

Men också något annat och vad det är förstod jag när jag läste det här citatet av Henry David Thoreau:


Fiske för mig är både avkoppling och spänning på samma gång. En chans att komma ut och göra något i naturen och slippa allt annat.
Helt enkelt.

Men jag vill fiska där jag vill fiska, inte fiska där det inte finns risk för att fastna med dragen. Det är därför Draghajen kom till.


Mitt vanliga jobb är som förläggare och författare på två bokförlag:
Bokförlaget Redaktionen som ger ut roligare affärslitteratur
och
Ego förlag - ett förlag som ger ut böcker om hur man får mer gnista i livet generellt

Jag har en bakgrund som huvudförfattare för olika TV-såpor (Vänner och Fiender, OP:7, Nya tider osv) och har skrivit några romaner men har också haft en frågespalt om män i Damernas Värld och varit krönikör på Radio Stockholm, i Dagens Nyheter och i tidningen Metro. Jag har skrivit ett femtiotal böcker inom områden som marknadsföring och personlig utveckling.

Men allt det där är ju jobb och jag måste slänga in ett citat till:


Läs vad kunderna tycker härBästa hälsningar

Stefan Ekberg
Innehållsansvarig
stefan.ekberg@redaktionen.se
Bokförlaget Redaktionen i Stockholm AB och Ego förlag i Stockholm AB
Tel. 08-30 43 40
BOX 23043
104 35 Stockholm
Orgnr 556548-0125


Beställ här
Beställ ditt exemplar av Draghajen på https://veckans-bok.se/product/draghajen/